fbpx
teorijska nastava

Sportska akademija Beograd

Sportska akademija, nekada viša, a danas visoka škola strukovnih studija u četvorogodišnjem trajanju 28. juna slavi dvadeset dve godine svog postojanja. Osnivači Sportske akademije su Olimpijski komitet Srbije, JSD “Partizan”, SD “Crvena zvezda”, Grad Beograd i Leon Lukman.

Visoka škola strukovnih studija – Sportska akademija Beograd.

Do 2018. godine diplomiralo je preko 2100 studenata na 30 sportskih grana. Sportska akademija osposobljava stručnjake za zvanja: sportski instruktor (60 časova); sportski učitelj (120) i sportski operativni trener (240). Na tečajevima za operativne trenere osposobljeno je više od 973 polaznika.

Akademija od 2008. godine izdaje naučno-stručni časopis na engleskom jeziku “Serbian Journal of sports sciences” koji je rangiran među vodeće časopise u Srbiji i stekao  veliki ugled u svetu. U redakciji Sportske akademije izdato je preko 47 udžbenika. Poznata izdavačka kuća u svetu SPRINGER objavila je tri naše knjige iz oblasti sportske medicine i sporta. Realizovano je 29 istraživačko razvojnih projekata. Preko 60 diplomiranih studenata i nastavnika uspešno radi u vodećim klubovima širom sveta.

Zajedno sa Ministarstvom prosvete i sporta Republike Srbije od 2005. godine ostvarena su 3 projekta. Akademija je 2004. godine akreditovana kao referentni centar Međunarodnog Olimpijskog komiteta za stručno osposobljavanje  trenera za pet sportskih igara. Sportska akademija je 2016. akreditovana za studijski program osnovnog trogodišnjeg studija za “sport i rekreaciju” i dva studijska programa  specijalizacije za “trening u vrhunskom sportu” i ” rekreaciju”.

Vjekoslava Kovača 11, Beograd

  • Kvalitet
  • Usluga
  • Cena
Izaberi sliku