O nama

Internet Oglašavanje

Marketing, Oglašavanje, Prodaja, Yellow Pages Srbija. Internet Oglašavanje, Yellow Pages Digitalni Marketing je naslednik tradicionalnog marketinga i prelazak sa Yellow Pages papirnih izdanja i novinskih oglasa na internet marketing.

Yellow Pages više od 20 godina radi sa malim i srednjim preduzećima, uključuje ih u digitalni svet sa širokim spektrom onlajn marketinških rešenja. Kompanija koja je posvećena povezivanju lokalnih firmi sa potrošačima koji su spremni za kupovinu.

Sa više od 500 hiljada posetilaca svakog meseca u Srbiji, Yellow Pages je pravi izvor koji ljudi koriste za pronalaženje i povezivanje sa lokalnim firmama.

Napravi taj prvi utisak

Savremeni digitalni marketing se brzo kreće – imate samo nekoliko sekundi da uverite nekoga da vredi duže gledati vaše proizvode ili usluge. Povezivanje ovakvih trenutaka sa poslovnim profilom, kompletnim i tačnim online popisom ponuđenih proizvoda i profesionalno kreiranim video zapisima, Yellow Pages obezbeđuje najbolja oglasna rešenja za lokalne kompanije, bez obzira na veličinu i obim.

Nudeći kompletna marketinška rešenja Internet Oglašavanje, i za mala i za srednja preduzeća, u mogućnosti smo da potrebe svakog klijenta prilagodimo lokalnom tržištu.

Iskusni marketinški stručnjaci iz Yellow Pages tima, osiguraće dostupnost Vaših proizvoda i usluga milionima korisnika koji 24 časa dnevno putem internerta traže razne proizvode i usluge.

Mi smo posvećeni pružanju usluga najboljeg kvaliteta, ništa manje od usluga iz svetske klase, od početka do kraja.

Istorija Yellow Pages-a

Yellow Pages je najstariji i najpoznatiji poslovni imenik u svetu, koji se smatra Biblijom ponuda na jednom mestu. Štampana izdanja i Internet prezentacija pomažu oglašivačima da ojačaju biznis i promovišu svoje proizvode. Sve posete na sajtu ili svaki put otvoreni katalog dovodi potencijalne potrošače do željenih proizvoda i usluga.

Mnogo pre nastanka telefona, u Londonu je Samuel Lee 1677. godine izdao prvi takozvani trgovački imenik Londona. Zatim je u Nemačkoj 1701. godine izašao imenik za teritoriju grada Leipziga. Godine 1886. je Ruben H. Donnelley osnovao prvi telefonski imenik, koji je postao Yellow Pages u Americi. Nastankom telefona, odnosno telefonskih pretplatnika, nastao je i prvi oficijalni direktorijum u Francuskoj, 1890. godine. Imao  je pored klasifikacije po delatnostima, abecedno sortirao imena firmi sa adresama i telefonima.

Niko ne zna zasigurno kako su strane postale žute.  Legenda kaže da je 1883 godine štampariji nestalo belog papira i da ne bi čekali beli papir, štampali su na papiru koji su imali, a to je bio žuti.

Yellow Pages se pojavljuje u Srbiji krajem 1998. godine, da bi 1999. izašao prvi Yu Yellow Pages katalog sa 138 strana. Od prvog izdanja vrlo brzo Yellow Pages je prerastao u  Yellow Pages – Serbian Business Directory – Srpski Poslovni Imenik. Tačnije poslovnu bazu podataka koja veoma  aktivno učestvuje u Srpskoj privredi.

Yellow Pages – Beograd iza sebe ima 27 štampanih izdanja u Srbiji i Crnoj Gori (za teritoriju Srbije, Crne Gore, za teritoriju grada Beograda, i Novog Sada), i na hiljade zadovoljnih komitenata. Poslovna baza sadrži preko 200.000 privrednih subjekata sa teritorije Srbije. Informacije o firmama koje su oglašene, i njihove proizvode i usluge, možete naći na sajtu. O neoglašenim firmama imamo samo osnovne podatke.

Yellow Pages je 2009 godine izdao poslednje štampano izdanje, i odmah prešao na digitalni marketing.  Specijalnost koju poseduje iz advertising-a, Yellow Pages je proširio na: email marketing, video marketing, web sajt. U novije digitalno doba prvi se uključuje u komunikaciju sa društvenim mrežama. Yellow Pages sa svojim iskustvom stiče mnoge partnere širom sveta i proširuje komunikaciju koju prenosi na svoje komitente koji nalaze kupce preko ovih digitalnih platformi.

Yellow Pages je najveća i najažurnija baza poslovnih podataka, u Srbiji, a članica je svetskog lanca Yellow Pages-a koji objedinjuje podatke u preko 200 zemalja.  U svom sastavu ima preko 60 miliona firmi različitih delatnosti, pa je kontakt i komunikacija domaćih članova baze sa stranim učestala i plodonosna.

Internet sajt Yellow Pages-a www.yell.rs je najposećeniji domaći web sajt poslovne sadržine. Celokupan sadržaj baze poslovnih podataka Yellow Pages-a funkcioniše kao pretraživač i dostupan je svima koji koriste Internet. Preko 2.000.000 poseta mesečno govori dovoljno koliko je interesovanje i konkretno korišćenje sadržaja baze kako u zemlji tako i u svetu.

Pored toga, Yellow Pages je  vodeća  lokalna Advertising  i Marketing Agencija  u Srbiji, a postala je prva  Digitalna Marketing Agencija (Digital Marketing Agency), kompanija  koja je posvećena povezivanju lokalnih firmi sa potrošačima koji su  spremni  za kupovinu . Za lokalna preduzeća, Yellow Pages pravi integrisana digitalna rešenja dizajnirana da prikažu prisustvo i prošire svoj domet kroz  digitalne medije.

Zašto Yellow Pages?

Savremeni digitalni marketing se brzo kreće. Imate samo nekoliko sekundi da uverite nekoga da vredi duže gledati vaše proizvode ili usluge. Povezivanje ovakvih  trenutaka sa poslovnim profilom, kompletnim i tačnim online popisom ponuđenih  proizvoda i profesionalno kreiranim video zapisima, Yellow Pages obezbeđuje najbolja oglasna rešenja  za lokalne kompanije, bez obzira na veličinu i obim.

Nudeći kompletna marketinška rešenja, i za mala i za srednja preduzeća, u mogućnosti smo da potrebe svakog klijenta prilagodimo lokalnom tržištu. Iskusni marketinški stručnjaci iz Yellow Pages tima, osiguraće dostupnost Vaših proizvoda i usluga milionima korisnika  koji 24 časa dnevno putem internerta traže razne proizvode i usluge.

Kupci kupuju rešenja, a ne proizvode ili usluge.
Oni su zainteresovani za ono što vaše usluge mogu učiniti za njih. Oni kupuju proizvod ili uslugu da bi rešili svoje probleme ili olakšali svoj život.  Nije  ih  briga o detaljima vašeg proizvoda ili usluge, nego o tome kako će oni imati koristi od njih.
Rešenja godinama stečena sa najvećim iskustvom Yellow Pages ima za sve vaše potrebe digitalnog marketinga.
Zato Yellow Pages.

Iza svake uspešne firme stoji dugačka priča

Internet Oglašavanje ili Yellow Pages Digital  je izrastao  iz tradicionalnog „starog školskog“ pristupa marketingu i oglašavanju. U stvari mi smo osnivači prvog Yellow Pages-a u Jugoslaviji, još davne 1998 godine. Proveli smo  mnogo godina u industriji Yellow Pages-a,  kroz sve njegove uspone i padove.

Ali u posljednjih nekoliko godina uvideli smo da će drugačiji  pristup biti potreban za uspešan marketing u današnjem svetu. Štampano oglašavanje jednostavno nije više praktično, a ni onlajn direktorijumi koji su u osnovi radili na isti način.

Brzo smo uvideli da su tradicionalne metode marketinga odličan osnov i neprocenjiva vrednost za brzi napredak prema neizbežnom digitalnom marketingu. Naučili smo da podstaknemo  marketing,  jer ako je sposobnost da sa sadržajem  povećamo  posetu na profil  stranici,  tada  generišemo  kvalitetne potencijale i stvaramo dugotrajne odnose sa kupcima.

Kako smo sve više radili sa klijentima,  nalizirali i razumevali potrebe, shvatili smo vrednost razvijanja informativnog, pa čak i edukativnog sadržaja.
Verujemo da učenje  u stvari dovodi posetioce sajta, pretragu  i konačno prodaju. Takođe smo uvideli kako se proces može lako automatizovati,  a što se izvanredno pokazalo na preporukama potrošača.

Naša strategija marketinga je usmerana na sadržaj i kompletnu listu proizvoda i usluga  gde povećavamo online vidljivost, generišemo potencijalne kupce, prodaju i povećamo lojalnost kupaca.

Za razliku od većine kompanija  koje se fokusiraju na velike klijente i ignorišu ogromnu većinu tržišta, Yellow Pages se posvetio  pružanju visokokvalitetnih marketinških i oglasnih rešenja koja  se koncentrišu na ubrzavanje tržišta malih i srednjih preduzeća i obezbeđivanju merljivog krajnjeg rezultata.

Naš cilj je upravo  zadovoljan klijent.