fbpx
yell.rs

Ruđer Bošković

Gimnazija Ruđer Bošković je privatna gimnazija opšteg smera, u četvorogodišnjem trajanju, koja ima akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Gimnazija Ruđer Bošković u radu koriste nastavni plan i program Ministarstva prosvete Republike Srbije, ali i međunarodni obrazovni programi Cambridge IGCSE  (International General Certificate of Secondary Education) i IB Diploma Programme. Nakon završenog školovanja, naši učenici imaju mogućnost i pravo da konkurišu na sve visokoškolske ustanove  u Republici Srbiji. Jedan gimnazijski radni dan podrazumeva celodnevni boravak.

Učenici, uz redovnu nastavu, mogu da učestvuju u slobodnim aktivnostima iz oblasti: sport, umetnost (dizajn, hor, dramska umetnost), strani jezici, lingvistika, novinarstvo, matematika, fizika, hemija, istorija, ekologija…

Tokom cele godine organizuju se posete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umetnika i naučnih radnika. Profesori Beogradskog univerziteta, saradnici Instituta za fiziku, Instituta u Vinči, Istorijskog instituta SANU, Republičkog hidrometeorološkog zavoda i stručnjaci iz brojnih drugih ustanova uključeni su u aktivnosti koje pokreće  Gimnazija Ruđer Bošković.

Kneza Višeslava 17, Beograd

  • Kvalitet
  • Usluga
  • Cena
Izaberi sliku