fbpx

Srednja škola Sveti Sava

Danas mnogi ljudi od nas traže zapošljavanje u inostranstvu, kako bi sebi obezbedili što bolji život. Upravo zato učenicima naše škole omogućavamo zaposlenje u Austriji i Nemačkoj, gde sarađujemo i sa vladom Republike Nemačke.

Zapošljavanje u inostranstvu medicinskih smerova, zapošljavanje u Nemačkoj i Austriji

Ovo se posebno odnosi na zapošljavanje medicinskih sestara, fizioterapeutskih tehničara i drugih medicinskih smerova za koje učenici mogu da se kvalifikuju u našoj školi.

Srednja škola Sveti Sava je akreditovana i verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike  Srbije, rešenje broj: 022-05-00086/2012-03 od 21.03.2014. Time ispunjavamo sve Zakonom propisane uslove za rad, svrstavajući se u privatne srednje škole i privatne gimnazije.

Uslovi školovanja

Izborom Srednje škole Sveti Sava učinićete veliku uslugu Vašem detetu, kao i Vama. U našoj školi se radi u malim grupama. Kako učenici imaju priliku da rade sa nastavnicima na nivou mentorskog rada, gubi se potreba za privatnim časovima.

Naša škola, po tehnološkim uslovima, ide u korak sa vremenom. Koristi se bežični internet, učenici dobijaju mobilni telefon i karticu u paketu. Takođe, nastava se prikazuje na video bimu.

Naše učionice su opremljene kako za teorijsku, tako i za praktičnu nastavu. Ovde posebno možemo izdvojiti opremljenost učionica za različite obrazovne profile medicinskih smerova. Obrazovanje koje se dobija nakon ovakvog načina školovanja, u velikoj meri može uticati na lakše zapošljavanje u inostranstvu.

Naša škola omogućava organizaciju posete školama u inostranstvu, kao i mogućnost razmene učenika. Takođe, organizovali smo posebne pogodnosti za naše najbolje učenike. One uključuju stipendije, nagradna putovanja, dobijanje laptopa, itd. Učenik generacije, ukoliko želi, može da ode u inostranstvo kako bi naučio strani jezik. Takođe, zainteresovani za sport se mogu priključiti sportskom odeljenju koje se formira po generaciji. Takođe, organizovane su i druge sekcije, kao što je npr. umetnička.

Trudimo se da naše učenike uvek podržimo u svakoj njihovoj želji za usavršavanjem. U tom smislu, organizujemo pripremu za sticanje međunarodno priznatih sertifikata. Ovo je posebno važno za zapošljavanje u inostranstvu, npr.  za zapošljavanje medicinskih smerova. Osim toga, organizujemo i dodatne programe za sticanje posebnih veština, znanja i kompetencija. Da bi učenik pronašao svoj poziv i ono u čemu se može najbolje pokazati i dokazati, organizujemo profesionalnu orijentaciju.

Kao što smo spomenuli, jedna od glavnih prednosti naše škole jeste obezbeđivanje mogućnosti za zapošljavanje u Nemačkoj i Austriji, kroz saradnju sa institucijama u ovim državama, kao i kroz davanje svih potrebnih kvalifikacija kroz školovanje.

Obrazovni profili i zanimanja u okviru redovnog i vanrednog školovanja

U našoj školi mogu da se izaberu različiti obrazovni profili, u zavisnosti od želja samih učenika. U našoj ponudi nalazi se školovanje za sledeća zanimanja:

 • Medicinska sestra – tehničar;
 • Medicinska sestra – vaspitač;
 • Pedijatrijska sestra – tehničar
 • Fizioterapeutski tehničar;
 • Farmaceutski tehničar;
 • Labaratoriski tehničar
 • Kozmetički tehničar;
 • Gimnazija društveno – jezičkog smera;
 • Gimnazija ID
 • Smer živi jezici – filološka gimnazija – u školi se uči osam jezika i to sedam živih (engleski, francuski, ruski, nemački, italijanski, španski i japanski ), kao i jedan klasični (latinski).

Kada je u pitanju zapošljavanje u inostranstvu, prvenstveno bismo izvdojili zapošljavanje medicinskih smerova, po čemu se izdvajamo od drugih škola, jer pružamo sve potrebne uslove školovanja koji mogu onogućiti nastavak rada u inostranstvu.

Pogledajte preporuke naših zadovoljnih učenika.

11000 Beograd

  • 9 godina ranije

  Ova škola je super i rado bih je preporučila i drugim učenicima.
  Profesori su mi bili podrška u savladvanju gradiva, a imali su razumevanja i strpljenja kada sam trebala savladati predmete koji su za mene malo teži.
  Hvala im mnogo.

  Slavka Prvulovic