fbpx
yell.rs

Rasadnik cveća Perić

Rasadnik cveća Perić nastao je 1996. godine, kao porodični posao, u selu Orašac. U proizvodnji koristimo isključivo seme, reznice, supstrate i đubriva renomiranih svetskih proizvođača, u cilju postizanja vrhunskog kvaliteta, kao našeg najvišeg cilja. Od samog početka tržištu nudimo baštensko, balkonsko i saksijsko cveće, a danas proizvodimo i kontejnerski mladi rasad (Proizvodnja rasada iz semena i reznica), ožiljene reznice kao i poluproizvode, namenjene za dalju proizvodnju. Voljom i radom stvorili smo mogućnost da snabdevamo gradska zelenila, tržne centre, cvećare, cvetne pijace kao i vrtove, dvorišta, terase i domove, na teritoriji cele Srbije.

U Rasadniku cveća Perić godišnje se proizvede preko pedeset različitih vrsta cveća (balkonsko cveće, baštensko cveće, parkovsko cveće, saksijsko cveće) i preko 1.200.000 sadnica. Naša proizvodnja odvija se na površini od 1 hektara zatvorenog prostora, gde su uslovi konrolisani podnim grejanjem, izmenjivačima toplote, najsavremenijim sistemima za navodnjavanje i orošavanje, automatskim provetravanjem, otvaranjem i zatvaranjem objekata čime upravlja meteorološka stanica, i na više od pola hektara otvorene površine, kao i u pomoćnim objektima među kojima je klijalište sa klijališnim komorama.

Naše preporuke su zlatna medalja za proizvodnju rasada viola na Međunarodnom sajmu hortikulture u Novom Sadu 2009. godine, nagrade za najuspešniji nastup u konkurenciji izlagača van asortimana ruža na manifestaciji „Ruže Lipolista“ dve godine za redom. Naše cveće se našlo i na 25. Letnjoj univerzijadi održanoj u Beogradu 2009. godine.

Orašac bb, Šabac