fbpx
kontext_-_skola_stranih_jezika

Kontext

Danas se u našoj školi uči, podučava i prevodi 24 strana jezika, kao i srpski za strance. Tokom čitave godine organizuju se individualni i grupni kursevi za sledeće strane jezike: engleski jezik, turski jezik, poljski jezik, nemački jezik, arapski jezik, češki jezik, francuski jezik, albanski jezik, slovački jezik, italijanski jezik, slovenački jezik, bugarski jezik, ruski jezik, švedski jezik, staroslovenski jezik, španski jezik, norveški jezik, starogrčki jezik, portugalski jezik, finski jezik, hebrejski jezik, grčki jezik, mađarski jezik, latinski jezik.

Centar za strane jezike, profesionalne prevodilačke usluge – Kontext.

Centar za strane jezike Kontext obavlja aktivnosti kao što su organizacija škola stranih jezika u Valjevu i Beogradu. Pored toga:

 • Organizuje letnje škole i studijska putovanja čiji je cilj učenje stranih jezika;
 • Organizacija seminara i obuka za stručno usavršavanje profesora stranih jezika;
 • Organizacija i vođenje škole računara u Valjevu;
 • Profesionalne prevodilačke usluge;

Kontext kursevi stranih jezika su dizajnirani tako da podstiču aktivnu komunikaciju na stranom jeziku, uz korišćenje adekvatnih materijala, audio, video i multimedijalnih sadržaja.
Pored opštih jezičkih kurseva, polaznicima su na raspolaganju i:

 • Poslovni kursevi;
 • Specijalistički kursevi;
 • Pripreme za polaganje međunarodnih jezičkih ispita.

Priprema za polaganje internacionalnih ispita

Uspešno se bavimo podučavanjem stranih jezika, pripremom za polaganje internacionalnih ispita CAMBRIDGE (FCE, CAE, CPE, IELTS), LCCI, TOEFL, GOETHE i OSD, a postali smo i akreditovani centar za polaganje ispita OXFORD – ARELS, ECL i TOEIC ispita za engleski i LCCI ispita Londonske privredne komore za poslovni engleski.

Škole stranih jezika u Valjevu i Beogradu rade u skladu sa standardima EAQUALS-a (Evropske asocijacije za kvalitet jezičkih usluga).

U Kontextu trenutno radi 40 profesora stranih jezika, među kojima su teacher trainer-i za engleski i nemački jezik, koji su ujedno stalni saradnici Britanskog saveta i Goethe Instituta.

Za više od 20 godina postojanja, kroz prostorije u Beogradu, Valjevu, Grockoj i Smederevskoj Palanci prošlo je preko 20 000 polaznika koji su u Kontext ugradili smeh detinjstva, pamet odrastanja, stručnost profesija i mudrost zrelih godina.

Balkanska 4/3, Beograd

  • 7 godina ranije

  Kontext je treća škola stranih jezika u kojoj učim i planiram da ih zadržim 🙂
  Dopada mi se što se na časovima potencira interakcija i konverzacija. Teme koje obradjujemo kao i način na koji ih obradjujemo, kroz igru, su motivišuće i pokreću vas da razmišljate na jeziku koji učite. Na kraju semestra sam shvatila koliko sam ozbiljno napredovala a da nisam morala da sedim kod kuće i da bubam ništa.
  Novi semestar je krenuo i ja uzbudjeno čekam sledeći čas.
  Hvala Kontextu!

  Sandra Bojanić