fbpx
Angels 02 M

Beauty Salon Angels Novi Sad

Higijenski tretman lica- Uputstvo i rešenje za bubuljice

Put do zdrave i blistave kože.

Higijenski tretman lica je jedan od najvažnijih koraka u održavanju zdrave kože. U ovom blogu fokusiraćemo se na sve što treba da znate o higijenskom tretmanu lica.
Daćemo Vam neke jedinstvene savete, kako možete sami da uradite kod kuće higijenski tretman lica, I ponudićemo vam trenutne cene ovog tretmana u salonima.

Teme koje ćemo obraditi:

 1. Šta je higijenski tretman lica?
 2. Kako se izvodi higijenski tretman lica?
 3. Koje su prednosti higijenskog tretmana lica?
 4. Kako se pripremiti za higijenski tretman lica?
 5. Saveti za negu kože nakon higijenskog tretmana lica.
 6. Cene higijenskog tretmana lica u Novom Sadu.
 7. Kako uraditi higijenski tretman lica kod kuće?

.

Šta je higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica je dubinsko čišćenje kože, prilikom koga se uklanja sloj mrtvih ćelija na licu i odstranjuje nečistoća nagomilana u porama. Ova procedura može se raditi kod svih tipova kože u cilju dubinskog čišćenja pora. Nakon higijenskog tretmana lica, vaša koža će biti sjajna, sveža, a njena tekstura i tonus znatno poboljšani.

Kako se izvodi higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica se sastoji od nekoliko koraka:

 1. Čišćenje kože: Uklanjanje šminke i nečistoća sa kože.
 2. Parenje lica: Parenje lica pomaže u otvaranju pora i omekšavanju kože.
 3. Piling: Piling uklanja mrtve ćelije kože i nečistoće iz pora.
 4. Ekstrakcija: Ekstrakcija uklanja mitisere i druge nečistoće iz pora.
 5. Hidratacija: Hidratacija kože pomaže u održavanju zdrave kože.

Koje su prednosti higijenskog tretmana lica?

Higijenski tretman lica ima mnoge prednosti, uključujući:

 1. Dubinsko čišćenje kože.
 2. Uklanjanje mitisera i drugih nečistoća iz pora.
 3. Poboljšanje teksture i tonusa kože.
 4. Dublja penetracija aktivnih supstanci u kožu.

Koje su prednosti masaže lica?

 1. Poboljšava cirkulaciju: Masaža lica podstiče cirkulaciju krvi i limfe, što dovodi do poboljšanog dotoka kiseonika i hranljivih materija u kožu, kao i do eliminacije toksina i otpadnih materija.

Ovo pomaže u revitalizaciji kože, poboljšava njen tonus i teksturu, te joj daje zdrav i blistav izgled.

 1. Stimuliše proizvodnju kolagena: Masaža lica može da stimuliše proizvodnju kolagena, koji je ključan za očuvanje čvrstoće, elastičnosti i mladolikog izgleda kože.

Kolagen pomaže u popravljanju oštećene kože, smanjuje vidljivost ožiljaka i drugih nepravilnosti na koži.

 1. Olakšava upijanje proizvoda: Masaža lica može da poboljša upijanje proizvoda koji se koriste tokom higijenskog tretmana, kao što su hidratantne kreme, serumi i drugi proizvodi za negu kože.

U kozmetičkom salonu Angels -Novi Sad, naše stručno osoblje koristi različite tehnike masaža lica, prilagođene individualnim potrebama klijenata .

Masaža nije samo relaksirajući deo tretmana, već i važan korak za postizanje zdrave i blistave kože lica.

POPULARNI TRETMANI

Upoznaćemo vas sa  popularnim higijenskim tretmanima lica, kao što su: dubinsko čišćenje lica, piling, parafinska maska, tretmani sa kiselinama i itd.

Dubinsko čišćenje lica je jedan od osnovnih koraka u higijenskom tretmanu za lice. Ovaj tretman koristi različite tehnike i proizvode kako bi se temeljno očistila koža lica od nečistoća, viška sebuma, prljavštine.

Neki od benefita dubinskog čišćenja lica uključuju:

 1. Osvežava kožu: Dubinsko čišćenje lica pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i otčepljivanju pora, što rezultira osveženom i blistavom kožom.
 1. Smanjuje pojavu akni i bubuljica: Dubinsko čišćenje lica je posebno korisno za osobe koje imaju problema sa aknama i bubuljicama.

Tretman uklanja višak sebuma i nečistoća koje mogu začepiti pore i izazvati nastanak akni. Redovno dubinsko čišćenje lica može smanjiti pojavu akni i poboljšati izgled kože.

 1. Poboljšava teksturu kože: Dubinsko čišćenje lica može da poboljša teksturu kože, jer uklanja mrtve ćelije kože koje mogu izazvati grubost i neujednačen ten. Koža postaje glatka, mekana i podložna boljem upijanju hidratantnih proizvoda. Dubinsko čišćenje lica je važan korak u pripremi kože za druge tretmane koji će se nakon njega primenjivati.

Piling je još jedan važan korak u higijenskom tretmanu za lice.  Koristi različite hemijske ili fizičke agense kako bi se uklonile mrtve ćelije kože i poboljšala tekstura kože. Evo nekih benefita pilinga:

 1. Exfolijacija kože: Piling pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, što omogućava da se nove ćelije regenerišu.

Ovo može poboljšati teksturu kože, smanjiti grubost i ožiljke, te doprineti glatkoj i sjajnoj koži.

 1. Poboljšava tonus kože: Piling može poboljšati tonus kože, jer uklanja nepravilnosti i tamne mrlje.

Parafinska maska se koristi tokom higijenskog tretmana za lice zbog svojih hidratantnih, cirkulatornih, relaksirajućih i čistih svojstava, te zbog sposobnosti da poboljša apsorpciju drugih proizvoda.

Navešćemo vam nekoliko razloga zašto se parafinska maska koristi tokom ovog tretmana:

 1. Hidratacija kože: Parafinska maska je bogata hidratantnim sastojcima koji mogu dubinski hidrirati kožu.

Maska stvara barijeru na koži koja zadržava vlagu, čime se poboljšava hidratacija kože i čini je mekom, glatkom i sjajnom.

 1. Poboljšava cirkulaciju: Topla parafinska maska može poboljšati cirkulaciju krvi u koži, što može doprineti povećanju dotoka kiseonika i hranljivih materija u kožu. To može imati pozitivan efekat na tonus kože i poboljšati izgled kože.
 2. Opuštanje mišića: Parafinska maska može delovati relaksirajuće na mišiće lica, što može smanjiti napetost i umanjiti stres.

Ovo može doprineti opuštenijem izgledu lica i smanjenju vidljivosti bora i finih linija.

 1. Čišćenje pora: Parafinska maska se često koristi kao poslednji korak u higijenskom tretmanu za lice, nakon što su pore otvorene toplinom i pare.

Maska može pomoći u čišćenju pora od nečistoća, kao što su višak sebuma i prljavština, čime se smanjuje rizik od začepljenih pora i nastanka akni.

Takodje omogućava bolje prodiranje aktivnih sastojaka iz drugih proizvoda u kožu, što može povećati njihovu efikasnost.

Tretmani sa kiselinama su popularna opcija zbog svojih piling, obnavljajućih, tretirajućih i osvetljavajućih svojstava. Mogu se prilagoditi potrebama kože kako bi se postigli najbolji rezultati.

Kiseline, poput glikolne kiseline, salicilne kiseline ili mlečne kiseline, imaju piling efekat na kožu. One mogu otkloniti mrtve ćelije kože, pročistiti pore, ukloniti nečistoće i poboljšati teksturu kože. Kiseline mogu biti posebno efikasne u tretiranju problematične kože sklone aknama, jer mogu pročistiti pore, smanjiti upalu, kontrolisati lučenje sebuma i sprečiti nastanak novih akni.

Takođe, mogu smanjiti vidljivost ožiljaka od akni i poboljšati izgled kože kod osoba sa ožiljcima.

Određene vrste kiselina, kao što je vitamin C, mogu imati izbeljujući efekat na kožu, smanjiti hiperpigmentaciju i doprineti osvetljavanju tena.

To može biti posebno korisno za osobe sa tamnim mrljama, pigmentacijom od sunca ili ožiljcima od akni.

SAVETI ZA ODRŽAVANJE OPTIMALNE HIGIJENE KOŽE

Daćemo vam nekoliko saveta za održavanje optimalne higijene lica nakon higijenskog tretmana:

 1. Izbegavajte dodirivanje lica: izbegavajte dodirivanje lica rukama kako biste sprečili unošenje bakterija i nečistoća na kožu.
 2. Redovno čistite kožu: Nakon higijenskog tretmana, redovno čistite kožu lica koristeći blage čistače ili tonike koji su preporučeni od strane stručnjaka u kozmetičkom salonu.

Ovo će pomoći u uklanjanju ostatka proizvoda za tretman i održavanju čiste kože.

 1. Koristite hidratantnu kremu: Higijenski tretmani, poput dubinskog čišćenja i pilinga, mogu ukloniti prirodnu hidrataciju kože.

Stoga je važno koristiti hidratantnu kremu koja je pogodna za vaš tip kože kako biste obnovili hidrataciju kože i održavali njen zdravi izgled.

 1. Zaštitite kožu od sunca: Sunčeva svetlost može oštetiti kožu i izazvati prevremeno starenje.

Nakon higijenskog tretmana, preporučuje se korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka.

 1. Izbegavajte nanošenje šminke odmah nakon higijenskog tretmana kako biste omogućili koži da diše i da se oporavi od tretmana.

Ako morate koristiti šminku, koristite nekomedogene proizvode i uklonite je pažljivo na kraju dana.

 1. Hidrirajte se iznutra: Pijte dovoljno vode kako biste hidrirali kožu iznutra.

Voda je ključna za hidrataciju kože i održavanje njenog zdravog izgleda.

 1. Redovno održavajte higijenu četkica za šminku: Ako koristite četkice za šminku, redovno ih čistite kako biste uklonili bakterije i nečistoće koje mogu izazvati iritaciju kože.

Poštovanjem ovih saveta za održavanje optimalne higijene lica nakon higijenskog tretmana možete pomoći u očuvanju zdrave i blistave kože.

Suva koža – Osobe koje imaju problema sa suvom kožom lica mogu imati potrebu za prilagođenim higijenskim tretmanima koji se fokusiraju na hidrataciju, obnovu i zaštitu kože.

Tretmani koji se fokusiraju na obnovu kože, kao što su hidratantne maske, serumi sa antioksidansima i regenerativnim sastojcima, mogu biti korisni za suvu kožu. Ovi tretmani mogu pomoći u jačanju barijere kože, smanjenju oštećenja od slobodnih radikala i podsticanju obnove ćelija kože.

Svaka osoba sa suvom kožom može imati jedinstvene potrebe i probleme, pa je važno pristupiti tretmanu individualno.

Stručni kozmetičar može pružiti personalizovan pristup i preporučiti tretmane i proizvode koji su najbolje prilagođeni potrebama klijenta sa suvom kožom.

Koža sklona aknama- Osobe koje su skloni aknama na licu, poznate kao akne vulgaris, često se suočavaju s problemom upaljenih i začepljenih pora na koži lica.

Pored redovne higijene lica, evo nekoliko preporuka za tretman akni:

 1. Komedogeni proizvodi, poput teških ulja i masnih krema, mogu začepiti pore i pogoršati akne.

Umesto toga, koristite proizvode koji su označeni kao „nekomedogeni“ ili „bez ulja“.

 1. Pazite na ishranu: Istraživanja su pokazala da određena hrana, poput visokokaloričnih grickalica, brze hrane i mlečnih proizvoda, može pogoršati akne kod nekih osoba.

Pokušajte smanjiti unos takve hrane i zameniti je sa zdravom  bogatom voćem, povrćem,  žitaricama i nemasnim proteinima.

 1. Redovno menjajte jastučnice i ručnike za lice:

Jastučnice i ručnici za lice mogu nakupiti prljavštinu, ulja i bakterije koje mogu prouzrokovati pojavu akni.

Cene higijenskog tretmana lica u Novom Sadu

(Cene koje vidite u nastavku mogu biti promenjene)

Cene higijenskog tretmana lica u Novom Sadu se kreću od 2500 do 5000 dinara.

U nastavku su navedeni neki saloni u Novom Sadu koji nude higijenski tretman lica:

 1. Rič Futoška 3, Novi Sad – 4000 rsd
 2. Sozebeauty, Novi Sad- 5500 rsd
 3. Angels, Novi Sad- 4000 rsd

PREPARATI KOJI ČINE TRETMAN EFIKASNIJIM

U ponudi salona ANGELS imamo veliki izbor kvalitetnih preparata BABOR za higijenski tretman lica a I  za ostale tretmane lica.

U ovom blogu navešćemo  samo neke od njih, koji su se pokazali najefektivnije do sada:

Babor Cleansing HY-ÖL i Phytoactive Base – Ovaj dvofazni sistem čišćenja lica kombinuje biljno ulje (HY-ÖL) s fitoaktivnom bazom (Phytoactive) kako bi nežno uklonio nečistoće s kože, uključujući šminku, prljavštinu i sebum. Ovaj proizvod je pogodan za sve tipove kože i pruža temeljito čišćenje bez isušivanja kože.

Babor Enzyme Cleanser – Ovaj enzimski piling u prahu nežno uklanja mrtve stanice kože, podstiiče obnovu stanica i ostavlja kožu glatkom i svežom.

Može se koristiti kao piling ili kao maska za dubinsko čišćenje kože.

Babor Purifying Active Fluid – Ovaj koncentrat sadrži aktivne sastojke koji su formulisani za regulaciju proizvodnje sebuma, smanjenje upale i sužavanje pora. Može se koristiti kao intenzivan tretman za problematičnu kožu sklonu aknama kako bi se smanjile nepravilnosti na koži.

Babor Thermal Toning Essence – Ova esencija za toniranje kože definisana je sa termalnom vodom kako bi hidratizirala kožu, umirila iritacije i obnovila prirodnu ravnotežu kože.

Može se koristiti kao tonik nakon čišćenja lica kako bi se pripremila koža za dalju negu.

Babor Hyaluron Cream – Ova hidratantna krema sadrži hijaluronsku kiselinu koja intenzivno hidratizuje kožu, poboljšava elastičnost i smanjuje vidljivost finih linija i bora.

Može se koristiti kao svakodnevna hidratantna krema za negu kože lica.

Kako uraditi higijenski tretman lica kod kuće?

Profesionalni higijenski tretmani su fantastičan način da očistite kožu, ali održavanje rezultata kod kuće je ključno. Evo nekoliko inovativnih saveta koje možda niste čuli do sada:

 • Mikrobiom kože: Otkrijte važnost očuvanja zdravog mikrobioma kože. Upotreba probiotičkih proizvoda za negu kože može poboljšati ravnotežu bakterija na koži, što dovodi do zdravijeg izgleda.
 • DIY maske za lice: Pored standardnih proizvoda, isprobajte kućne maske za lice. Na primer, maska od meda i kurkume ima antiinflamatorna svojstva i može pomoći u smanjenju crvenila i upala na koži.
 • Joga lica: Ove vežbe ciljaju mišiće lica, pružajući im tonus i poboljšavajući cirkulaciju. Joga lica može doprineti prirodnom podmlađivanju kože.
 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande u svoju noćnu kremu. Lavanda ima umirujući efekat koji pomaže u opuštanju kože i uma.
 • Upotreba LED svetla: Neki kućni uređaji koriste LED svetlo različitih boja za poboljšanje različitih aspekata kože. Na primer, crveno svetlo može pomoći u podsticanju proizvodnje kolagena.

Ukoliko želite da napravite svoj piling kod kuće, evo jednog jednostavnog recepta:

 • 1 kašika šećera
 • 1 kašika maslinovog ulja
 • 1 kašika meda

Pomešajte sastojke i nanesite na lice. Masirajte nekoliko minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Ukoliko želite da se prepustite profesionalnom licu, da uradi higijenski tretman na vašem licu, pogledajte na našem sajtu ovde https://angels021.rs/tretmani-lica/

Pozovite nas: 0691120036,

Ilije Ognjanovića7, u centru Novog Sada preko puta kafića Petrus.

BESPLATNE KONSULTACIJE

7R3W+MJ Novi Sad, Serbien

 • Kvalitet
 • Usluga
 • Cena
Izaberi sliku