fbpx
žica mont

Žica mont

Proizvodnja i prodaja žičane ograde

Osnovne delatnosti firme Žica Mont su žica i žičani proizvodi, proizvodnja žičane ograde i prodaja žičane ograde – „univerzal pletena žica“ sa i bez usluga montaže, kao i izrada svih vrsta ograda. Proizvodnja koju posedujemo je automatizovana i u skladu sa evropskim i svetskim standardima. Usluge montaže žice se obavljaju uz savremenu mehanizaciju, potreban alat i ateste koji su predviđeni za obavljanje ove vrste poslova. Sve usluge obavljamo kvalitetno, brzo i uz prisustvo nadzora i odgovornosti za obavljene poslove. Posedujemo veliko iskustvo i garantovani kvalitet svojih proizvoda i usluga.

Naš proizvodni program i usluge koje nudimo su:

 • Žičane ograde;
 • Stubovi;
 • Metalne kapije i ograde;
 • Panelne ograde;
 • Izrada zatezača;
 • Montaža ograde;
 • Bušenje rupa;
 • Plastifikacija žice.

Žičane ograde

Proizvodimo žičane ograde sledećeg tipa: pocinkovana žica (pocinkovana žičana ograda), plastificirana žica (plastificirana žičana ograda) i bodljikava žica (bodljikava žičana ograda).

Bodljikava žica se proizvodi od različitih debljina pocinkovane žice koja može biti i plastificirana. Izrađuje se u koturima od 18 do 23 kg. Dimenzije mogu biti od 1,8 do 3,0 mm sa rastojanjem između bodlja od 100 mm. Od 1kg bodljikave žice može se rastegnuti od 9,5m do 15m u zavisnosti od debljine žice od koje je izrađena bodljikava žica.

Plastificiranu žičanu ogradu (univerzal pletivo) dobijamo tako što pocinkovanu žicu plastificiramo u procesu ekstruzije na PE granulat koji se obavlja direktno preko pocinkovane žice. Debljina sloja plastifikacije je 1 mm, što znači da se npr. od žice debljine 2,00mm dobija plastificirana žica u promeru 3,00mm. Ovom savremenom tehnologijom dobijamo sve vrste plastificiranog  univerzal pletiva u različitim visinama do 5 metara, veličine standardnih okna su: 20x20mm; 30x30mm; 40x40mm; 50x50mm; 60x60mm; 70x70mm; 80x80mm. Moguće je uraditi i druge ili srednje dimenzije po zahtevu kupca. Boja plastificirane žice je vaš izbor. Boje su u skladu sa osnovnim spektrom boja.

Pocinkovanu žičanu ogradu (univerzal pletivo) radimo u svim visinama (optimalno do 5 metara,) i veličinama okna i to: 20x20mm; 30x30mm; 40x40mm; 50x50mm; 60x60mm; 70x70mm; 80x80mm. Moguće je uraditi i druge ili srednje dimenzije po zahtevu kupca.

Stubovi

Izrađujemo sve vrste stubova: metalni stubovi, pocinkovani stubovi, plastificirani stubovi, betonski stubovi i drveni stubovi.

Betonske stubove radimo na vibro-presi uz obaveznu čeličnu armaturu. Standardne visine betonskih stubova su od 1,5m do 2,5m. Dimenzije u četvrtastom obliku sa oborenim ivicama 10×10 cm, okrugli betonski stubovi se izrađuju u visinama od 1.5m do 2,5m sa prečnikom od 110.

Metalne stubove radimo od čeličnih cevi u dimenzijama koje Vi tražite. Najoptimalnije je izabrati stub prečnika 40 mm ili 51 mm. Metalni stub je obrađen, ofarban dva puta osnovnom bojom, zatim emajl lakom za metal u boji koju Vi želite. Stub ima kukice za vezivanje žice i postavljanje ostalog pratećeg materijala koji se može montirati uz žicu univerzal pletivo.

Pocinkovani stubovi su čelični stubovi koji se potapaju u rastopljeni rastvor cinka. Ovakve stubove možete dobiti kod nas zahvaljujući dobroj saradnji sa renomiranim preduzećem koje obavlja cinkovanje naših stubova visoko kvalitetnom tehnologijom. Kod ovih stubova kao i kod ostalih moguće je naručiti sve dimenzije.

Metalne ograde i kapije

Po traženim dimenzijama radimo metalne ograde i metalne kapije od različitih profila i ukrasne galanterije. Metalne kapije i ograde radimo po svim dimenzijama u skladu sa zahtevima kupaca. Moguće je naručiti jednokrilnu, dvokrilnu i kliznu kapiju. Ogradu radimo po narudžbini od cevnih profila i sa kombinovanjem ukrasne galanterije i kovanog gvožđa.

Panelne ograde

Panelne ograde se izrađuju od više vrsta žice a osnovne varijante se rade od žice 4 mm i 4,5 mm. Paneli se izrađuju u dužinama od 2 m i 2,5 m, dok su standardne visine panela 1m, 1,2m, 1,5m, 1,8m i 2m. Paneli mogu biti pocinkovani i plastificirani. Plastifikacija se radi u više boja, a osnovne varijante su zelena, bela i siva. U ponudi imamo i sav prateći materijal za montažu panela kao što su nosači panela, žabice, šrafovi i ostali potreban materijal. Takođe izrađujemo i stubove za montiranje panela. Stubovi se izrađuju u dve osnovne varijante: sa stopom i obični, i mogu biti pocinkovani i plastificirani (boja stuba prati boju panela).

Takođe izrađujemo zatezače (španeri ili zatezači žice) koji mogu biti pocinkovani ili plastificirani. Zatezači služe za kvalitetnije zatezanje žice i duži vek trajanja.

Sve naše proizvode možemo namontirati i postaviti po datom zahtevu i dimenziji. Montaža se obavlja brzo i profesionalno sa svom pratećom opremom. Obavljamo i ostale radove koji prate montažu ograda kao što su betonski radovi i zemljani radovi. Vršimo bušenje rupa mašinskim putem za potrebe montiranja stubova ili za sađenje sadnica.

U svom poslovanju Žica Mont izlazi u susret kupcima, poštujući rokove isporuke, kvalitet, tražene dimenzije! Pozovite nas za sve dodatne informacije i pogledajte preporuke naših zadovoljnih klijenata.

Maksima Gorkog 2/1, Aranđelovac

  • 9 godina ranije

  Zelela bih od srca da pohvalim ovu firmu , saradjivala sam sa njima.Cena ok, postovanje dogovora, kompletna ekipa koja radi na celu sa g…Nebojsom je samo za pozeleti u svom dvoristu. Jednom recju sve najlepse. Ovim putem ih pohvaljujem i zahvaljujem im se od srca.

  Slavica Kelecija