fbpx
evrotim_-_p_s_p__evrotim_beograd

Evrotim

Osnovna delatnost Evrotim firme su zemljani radovi i izrada bušenih šipova. Naš cilj je usluga vrhunskog kvaliteta iza koje stoji tim sa dosta radnog iskustva iz ove oblasti, a o urednim i pravovremeno odrađenim poslovima govore preduzeća sa kojima smo uspešno sarađivali.

Zemljani radovi, izrada bušenih šipova –  Evrotim.

Pored glavne delatnosti izvodimo i sledeće radove:

  • Iskopi;
  • Prevoz rasutih materijala (zemlje, peska, šljunka);
  • Široki otkopi, kanali, temelji;
  • Kompletna usluga odnošenja iskopanog materijala;
  • Rušenje starih objekata;
  • Ravnanje terena.

Bušenje šipova

Šipovi imaju sve veću primenu kao potpora u građevini, i pri sanacijama terena.

Pre početka izrade bušenih šipova neophodno je obaviti neke pripremne radove koji obuhvataju odgovarajuće poslove na gradilištu i poslove na izboru, dopremi i montaži opreme i instalacija, a sve u skladu sa konkretnim projektom i sa terenskim gradilišnim uslovima.

Mehanizacija i oprema za kvalitetan i efikasan rad za izradu bušenih šipova, sastoji se od sledećeg: bager za iskop sa odgovarajućim alatima; zaštitne cevi; hidraulički cevni oscilator za rotaciono oscilovanje zaštitnih cevi, čime se olakšava njeno utiskivanje u zemljište; dizalica za vađenje zaštitnih cevi i podizanje i nameštanje armaturnog koša; oprema za kontraktorsko betoniranje.

Bageri ili refuleri za bušenje (iskop) bušotina su osnovne mašine koje se primenjuju pri izradi bušenih šipova. Oni služe za obavljanje iskopa zemlje u zaštitnoj cevi. Bageri moraju biti opremljeni odgovarajućim alatima kao što su: spirale ili kašike, proširivači, udarni čekići, dleta, itd. Ovi alati su montirani na teleskopskim rotacionim sistemima osnovnog bagera i čine jednu tehnološku celinu za iskop (bušenje) šipova.

Rušenje objekata

Rušenje objekata se izvodi stručno i uz upotrebu savremene mehanizacije. Rušenje objekata zahteva specijalnu mehanizaciju koja se koristi za tu vrstu radova, a s obzirom da „EVROTIM“ raspolaže kompletnom potrebnom mehanizacijom radove ovog tipa uspešno izvodimo.

Iskopi

Iskop materijala popdrazumeva iskop različitih materijala vezevnih i nevezivnih, u prirodnom stanju ili iz veštačkih objekata, a sve u cilju obezbeđivanja sirovinskog materijala potrebnog za izgradnju, ili stvaranja prostora za nove objekte. Iskop materijala savremenim građevinskim mašinama najčešće podrazumeva i njegov utovar u transportna sredstva.

Zemljani radovi

Ljudski rad je danas sveden na minimum, a mašine su zauzele mesto na hiljade radnika i brzo i pouzdano izvršavaju postavljene zadatke. Primena mašina je uslov za brzo i kvalitetno obavljanje svih većih radova u građevinarstvu.

Zemljani radovi predstavljaju osnovu svih građevinskih radova, i izvode se u više etapa. Osnovni zemljani radovi obavljaju se na površini terena i podrazumevaju pripremu terena. Priprema terena podrazumeva rušenje starog objekta, uklanjanje postojećeg rastinja, i svakog drugog zaostalog materijala koji bi kasnije moga da ometa prilokom izgradnje objekata ili kretanje vozila za potrebe izgradnje.

Transport

Transport je gotovo nezaobilazna operacija kod izvođenja zemljanih radova. Transportna sredstva za prevoz mogu biti univerzalna ili specijalizovana za određene materijale, ali u svakom slučaju raspolažu hidrauličkom građevinskom opremom za istovar – kipovanje sadržaja. „EVROTIM“ Vam može ponuditi i usluge transporta rasutih tereta.

Preduzeća sa kojima smo uspešno sarađivali: Immo Invest  Beograd, SAP Property Beograd, Radovanović Invest Beograd, Deneza M Beograd, G.P Ikebana Kraljevo, Ingrad inženjering Smederevska Palanka, Alfa Projekt Loznica, Best Practice Group Beograd, Decobet Beograd, MBSN Komerc Golubinci.

Bulevar JNA 87, Beograd