fbpx
Tigar Tyres
  • Popularno

Vulkanizer Velebit – gume i felne

Vulkanizer Velebit Pro nudi kompletne vulkanizerske usluge i prodaju auto guma renomiranih svetskih proizvođača. Kod nas možete poručiti pneumatike retkih dimenzija. Pored guma Velebit tyres nudi i prateće elemente – sigurnosne šrafove, čelične i alu felne, akumulatore.

Vulkanizer Velebit vrši vulkanizerske usluge i prodaju auto guma

Kod nas možete naći:

  • Gume za putnička vozila – nove i polovne auto gume;
  • Gume za džip;
  • Gume za teretna vozila – autobuse, kamione, traktore, mašine;
  • Gume za kombi;
  • Moto gume.

U ponudi su letnji i zimski pneumatici, kao i pneumatici za sva godišnja doba – Michelin, Pirelli, Good Year, Dunlop, Continental, Uniroyal, Kleber, Vredestein, BF Goodrich, Falken, Barum, Tigar, Debica, Matador, Sava, Fulda, Semperit, Yokohama, Toyo, Nokian, Bridgestone, Firestone i drugi proizvođači.

Guma je komponenta vozila u obliku prstena koja pokriva rub kotača, te ga štiti i omogućuje bolju performansu vozila. Većina guma, poput onih za automobile i bicikle, služe za vučnu snagu između vozila i puta i pružaju fleskibilbnost, te apsorbiraju pritisak.

Moderne pneumatske gume izrađuju se od raznih materijala poput tkanine i žice, te raznih hemijskih spojeva. Prve verzije guma bile su osmišljene kao metal koji je bio montiran oko drvenih kotača, kako bi se na taj način sprečilo njihovo trošenje. Danas je većina guma pneumatska, imaju okrugao oblik. Koriste se na mnogim vrstama vozila, uključujući i automobile, bicikle, motocikle, kamione.

Letnje gume imaju bolju sposobnost prilikom kočenja. To se obično pripisuje specijalnom gaznom sloju i gumama, koje omogućuju bolju preciznost tokom vožnje. Gazni sloj letnjih guma manje je obrađivan, te guma ima bolji kontakt s podlogom tokom vožnje.

Zimske gume ne smeju se koristiti leti, jer u suprotnom dolazi do njihovog ubrzanog trošenja. Šare na gumama, imaju ulogu stabilnosti vozila tokom vožnje, kako po kiši ne bi skliznuli sa puta.

Vršimo i uslugu terenske službe po pozivu i dogovoru.

Pogledajte preporuke naših klijenata i pozovite nas za sve dodatne informacije.

Bulevar oslobođenja 71a, Beograd