fbpx
Gamma medicina – orbitalne proteze

MB GAMMA TRADE

MB Gamma Trade je specijalistička medicinska ustanova koju čini tim doktora specijalista oftalmologije i otorinolaringologije, kao i  protetski tehničari – okularisti i akademski slikari. Naš tim je specijalizovan u oblasti očne protetike i okuloplastične hirurgije.

Očna protetika i okuloplastična hirurgija, otorinolaringologija

Okuloplastična rekonstruktivna hirurgija obuhvata hirurgiju periokularne regije, očnih kapaka, odvodnih suznih puteva i očne duplje (orbite). Izrađujemo epiteze (orbitalne proteze) orbitalne i periorbitalne regije na bazi silikona za humanu upotrebu. Takođe, izrađujemo i epiteze nosa, epiteze uva u protetskoj rehabilitaciji urođenih i stečenih malformacija. Epiteza se izrađuje od medicinskog silikona u boji koja odgovara boji kože pacijenta.

Očna proteza i okuloplastična hirurgija

Kada je u pitanju očna protetika, očna proteza se koristi nakon gubitka oka ili zbog urođenog nedostatka oka u funkcionalno-estetskoj rehabilitaciji. Kada je u pitanju očna proteza, potrebna je rekonstrukcija mekog tkiva hiruriškim putem, kako bi se napravilo ležište za očnu protezu. Takođe, postoje stanja nastala kao posledica starenja tkiva kapaka i okolne regije. Najčešće se radi o opuštenosti kože i mekih tkiva.

U Gamma medicini se vrše sve vrste plastičnih i rekonstruktivnih operacija na očnim kapcima i na predelu oko očiju. Kada su u pitanju očni kapci, hirurški zahvati se mogu preduzeti u slučajevima kada su opušteni koža ili meko tkivo, kao i kada su kapci spušteni. Intervencija je u ovim slučajevima potrebna kako zbog estetskog problema, tako i zbog same funkcionalnosti oka.

Tumori kapaka i okolne regije mogu svojim položajem i veličinom, pored estetskog problema, izazivati i funkcionalne probleme za oko. Pravovremeno hirurško odstranjenje rano otkrivenog zloćudnog tumora, koji pored razaranja okolnih tkiva mogu i da metastaziraju je i dalje najefikasnija terapija.

Poremećaj suznih kanala je neprohodnost kanala koji odvodi suze od oka u nosnu šupljinu (nazo-lakrimalni kanal). Zbog ovoga oko suzi, krmelja, a može doći i do upale suzne kesice zbog infekcije. Hirurgija odvodnih suznih puteva ima za cilj je ponovno uspostavljanje prohodnosti za oticanje suza i otpadnih materija od oka prema nosnoj šupljini. Gamma medicina vrši operativne zahvate radi rešavanja svih problema sa odvodnim suznim putevima, kod svih uzrasta pacijenata.

Pravo na besplatne usluge kod nas imaju pacijenti – osiguranici sledećih institucija:

  • Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije;
  • Fond zdravstvenog osiguranja Vojske Srbije;
  • Zdravstveni fond R. Crne Gore;
  • Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Naši pacijenti imaju pravo na besplatnu uslugu na osnovu upita – naloga overenog kod nadležne filijale fonda zdravstvenog osiguranja. Ova usluga se odnosi na oblasti očna protetika i hirurški tretman u oblasti okuloplastične – rekonstruktivne hirurgije.

Pogledajte preporuke naših pacijenata i pozovite nas za dodatne informacije.

Birčaninova 40, Beograd