fbpx
livnica tomic – livenje

Livnica Valjevo Tomić

Livnica Valjevo Tomić nastala je sa ciljem da svojim klijentima pruži najviši nivo kvaliteta i profesionalizma prilikom pružanja svojih usluga i proizvoda, kada je u pitanju proizvodnja odlivaka. Livnica se bavi livenjem obojenih metala, kao što su bronza i mesing, kao i livenje aluminijuma. Delovi proizvedeni kod nas nalaze primenu u najrazličitijim granama. S obzirom da se najveći deo proizvodnje radi po zahtevima kupaca, proizvode se delovi najrazličitijih oblika i dimenzija, kako pojedinačno, tako i serijski.

Livenje obojenih metala, livenje aluminijuma, mesinga i bronze 

Kao što sama definicjia kaže, livnica je fabrika koja proizvodi odlivke od metala. Metali se izlivaju u oblike pretapanjem u tečnost, izlivanjem metala u kalup i uklanjanjem kalupa nakon što se metal stvrdne dok se hladi. Najčešći obrađeni metali su aluminijum i liveno gvožđe. Međutim, i drugi metali, poput bronze, mesinga, čelika, magnezijuma i cinka, takođe se koriste za proizvodnju odlivaka u livnicama. U ovom procesu mogu se oblikovati delovi željenih oblika i veličina.

Livnice su jedan od najvećih učesnika u procesu reciklaže proizvodnje, koji svake godine topi i prepravlja milione tona metalnog otpada kako bi stvorio novu trajnu robu. Livnica Valjevo Tomić je savršen školski primer ove definicije. Osnovana je 2012. godine u Valjevu, a osnovni program predstavlja proizvodnja odlivaka svih vrsta.

Livenje obojenih metala je naša stručnost – livenje aluminijuma, livenje mesinga, livenje bronze. Naš tim vredno i permanentno radi na osvajanju novih proizvoda, i poboljšanju kvaliteta već postojećeg programa.

Pored toga, Livnica Valjevo Tomić za vaše potrebe proizvodi odlivke od aluminijuma, mesinga i brozne po vašem ili našem modelu. Livnica se bavi livenjem najrazličitijih oblika, veličina, hemijskog sastava, mehaničkih svojstava i namene. Odlivci se rade u pojedinačnoj poluserijskoj i serijskoj proizvodnji. Svoju primenu nalaze u raznim sferama. Jednom rečju, proizvodimo odlivke svih vrsta.

Nakon višegodišnjeg rada i iskustva, Livnica Valjevo Tomić vam garantuje kvalitetan proizvod i dogovoreni rok isporuke. Naša tajna je u dobroj organizaciji, poštovanju kupaca i vrhunskom kvalitetu svih proizvoda. Ako tome dodate tehničku i tehnološku opremljenost, dobijate sve što se od jedne livnice očekuje. Iskoristite usluge koje se nalaze u našoj ponudi i uverite se u naš kvalitet.

Šušeoka bb, Divci