fbpx
Kuća Jovana Stojanovića Vlasinsko Jezero – Božidar Petrović 1

Srpske kuće

Nacionalno udruženje Srpske kuće je sa svojim osnivačima i saradnicima kao i firmama sa kojima ima raznovrsnu saradnju učestvovalo u projektovanju novih i rekonstrukciji starih objekata u duhu srpske graditeljske tradicije.

Izrada projekata i rekonstrukcija starih objekata – Srpske kuće.

Neki od njih su hoteli, moteli, porodične kuće, sveštenički domi, hramovi, domaćinstva za seoski turizam, farme, javni objekti i sl. Kao glavna delatnost izdvaja se izrada projekata i rekonstrukcija starih objekata.

Naše usluge:

  • Izrada projekata;
  • Izgradnja privatnih i javnih objakata, u duhu srpske tradicije i graditeljstva;
  • Rekonstrukcija postojećih;
  • Izvođenje građevinskih radova;
  • Promocija srpske arhitekture i graditeljstva.

Angažovani smo i na projektima rekonstrukcije objekata koji su pod zaštitom, i oni predstavljaju poseban izazov iako ih je često jeftinije srušiti, ali su emocije i osećanja skuplja i vrednija. Radili smo projekte i za region i dijasporu, te je izrada projekata za inostranstvo uobičajena. Bili smo deo Radne grupe pri ministarstvu građevine Republike Srbije, 2012. godine. Iza nas stoji tim fotografa, dizajnera, arhitekti i inženjera. Pokrenuli smo i akciju „KAPIJE I MOSTOVI SRBIJE“ gde smo prikazali nekoliko novih rešenja za rekonstrukciju malih mostova i novih kapija saobraznih podneblju gde se nalaze. Ukoliko gradite ili rekonstruišete, a želite duh našeg podneblja, javite se da zajedno gradimo lepu Srbiju.

Narodnih heroja 30/2, Beograd