fbpx

Galvanotehnik

Galvanotehnik je firma čija je osnovna delatnost površinska zaštita metala. Bavimo se spoljnom i unutrašnjom trgovinom i vršimo usluge površinske zaštite na svim metalima (i na aluminijumu). Pored dekorativnog hromiranja i niklovanja, u našoj ponudi se nalaze i niklovanje, mesingovanje i kalaisanje. Pozlatu obavljamo kao tvrdu ili dekorativnu, kao i posrebrivanje i bakarisanje.

Površinska zaštita metala, mesingovanje

Preduzeće Galvanotehnik d.o.o. osnovano je 1990. godine. Proizvodni pogon se nalazi u Šimanovcima. Poslovne prostorije našeg preduzeća nalaze se u Beogradu, na adresi Makenzijeva bb, Beograd, Vračar (Gradić Pejton).

Galvanotehnik  koristi  elektrohemijsku metodu (putem elektrolize) gde se nanosi tanak sloj metala u vidu od nekoliko mikrona, u zavisnosti od vrste zaštite ili zahteva.

Dekorativno hromiranje – sloj hroma koji se nanosi na materijal putem elektrolize. Ovaj proces zahteva da se pre svega nanese bakar ili nikl na osnovu. Ovim postupkom se postiže korozivna otpornost materijala. Hrom štiti nikl od gubitka sjaja, minimalizuje oštećenja i koroziju nikla, u iste svrhe radi i niklovanje.

Nanošenje tankog sloja zlata na predmet, naziva se pozlatom. Pozlata se radi u različite svrhe, u vidu dekorativne namene ili u cilju bolje provodljivosti predmeta.

Kod nas se obavlja tvrda i dekarativna pozlata, a razlika se sastoji u slojevima zlata koji se broje u mikronima. Kao dekorativni nanos na ukrasne predmete koristi se i posrebrenje. Takođe, nudimo i tehničko posrebrivanje za elektro kontakte.

Galvanizacija služi za dekorativnu ili antikorozivnu zaštitu metalnih predmeta. Mesingovanje se vrši na predmetima koji su od bakra, mesinga, zamka, čelika, aluminijuma, radi antikorozivne zaštite i dekorativnog izgleda. Mesingovanje može biti sjajno koje se zatim lakira i može biti patinirano i osenčeno, zavisno od namene.

Bakarisati se mogu predmeti koji su od bakra, mesinga, zamka, čelika, aluminijuma, sve u svrhu antikorozivne zaštite i dekorativnog izgleda. Bakarisani predmet može biti patiniran i osenčen, zavisno od namene.

Za sve potrebne informacije vezano za naše usluge možete nas kontaktirati. Pogledajte i preporuke naših zadovoljnih klijenata.

Katanić sokak 27, Šimanovci

    • 5 meseci ranije

    Mnogo lepo rade, sve izgleda kao novo opet