fbpx
Geourb group – strucni tim

Geourb group

Geourb group obavlja geodetska merenja i druge usluge u oblasti geodezije, geomehanike, građevinarstva, itd. Koristeći najnovije tehnologije GEOURB Group obavlja navedene usluge neophodne za mašinsko, geološko, arhitektonsko, građevinsko i infrastrukturno projektovanje. Radimo 3D lasersko skeniranje i modeliranje koje je pogodno za nepristupačne terene.

Geodetska merenja, 3D lasersko skeniranje

Usluge Geurb group-a su :

3D lasersko skeniranje omogućava snimanje podataka na daljinu. Ono je posebno korisno na nepristupačnim ili nedostupnim oblastima kao i oblastima sa velikim brojem detalja. Laserski skener „Leica P20“ pripada ultra brzim skenerima (sa brzinom skeniranja od milion tačaka/sekundi). Poznat je po velikoj brzini prikupljanja podataka i po izuzetnom nivou detalja koji se snima.
Pored direktne uštede troškova, uslugom laserkog skeniranja dobijaju se bolje vrednost u pogledu brzine dobijanja rezultata. Takođe je veći nivo dobijenih detalja i bolji kvalitet merenja.

Obavljamo sva geodetska merenja potrebna za izradu tačnih i ažurnih geodetskih podloga u svrhu izrade studija izvodljivosti, planiranja, upravljanja, projektovanja i izgradnje. Naši vrlo iskusni timovi su radili i rade na raznim projektima geodetskog snimanja kao sto su regulacioni i urbanistički planovi.  Radimo planove za projektovanje i izgradnju vodovodnih, telekomunikacionih, naftnih i gasovodnih instalacija, rafinerija, autoputeva, regulacije reka, fabričkih pogona i mnogim drugim.

Geotehnika ( Geologija ).Obavljamo kompletan geotehnički inženjering, pri čemu nudimo optimalna rešenja. Učestvovali smo na izradi tehničke dokumentacije za nivo Idejnog i Glavnog projekata za potrebe izgradnje velikog broja stambenih objekata, poslovnih centara, infrastrukturnih objekata. Takođe smo učestvovali na izradi tehničke dokumentacije za potrebe projektovanja i izvođenja šipova sanacije klizišta, zaštite iskopa temeljnih jama.

Komasacija se koristi kod poboljšanja podele zemlje i raspolaganja nekretninama. Ima za cilj preraspodelu vlasništva i ukrupnjavanje zemljišnih parcela u cilju boljeg raspolaganja zemljištem. Komasacijom se olakšava postupak otkupa zemljišta za razvojne i investicione svrhe ili za bilo koji vid budućeg razvoja. Pružamo kompletnu podršku sa dokumentacijom, procenu ugovaranja s komercijalnog, financijskog i pravnog aspekta kao i nagodbu sa vlasnicima nekretnina. Komasacijom se takođe vrši grupisanje razbacanog poseda istog domaćinstva ili vlasnika po važecim državnim zakonima.

Geografski informacioni sistemi (GIS)

GIS predstavlja sistem za integrisanje čuvanje, analizu, deljenje, upravljanje i prezentaciju prostornih podataka. Uz sve prostorne podatke povezuju se i relevantni neprostorni podaci u vidu tabela (baze podataka).  Baza podataka omogućava korisnicima da postavljaju interaktivne upite kako bi se dobile potrebne informacije, vršila analiza ili modifikacija postojećih podataka. Produkt GIS-a se može koristiti za razna naučna istraživanje, upravljanje resursima, upravljanje imovinom, planiranje razvoja, prostorno planiranje, razne tematske karte, inventarizacija.

Detekcija podzemnih instalacija i objekata je delatnost kojom se Geourb group dugi niz godina uspešno bavi. Za potrebe investitora, kao i za potrebe izrade katastra podzemnih instalacija koristimo elektromagnetnu metodu detakcije (tragači podzemnih instalacija) a od skoro i geofizičke merne instrumente (georadar). Geofizičku metodu koristimo i u geološkim istražnim radovima na manjim dubinama.

Pored ovih usluga, pružaju se i druge usluge, kao što su:

 • Geomehanika;
 • Geodezija u građevinarstvu;
 • Snimanje objekata;
 • Formiranje građevinskih parcela;
 • Izrada protokola regulacije;
 • Topografija;
 • Izrada geomehaničkih (geoloških) elaborata za izgradnju objekata.

Fokusirani smo na to da klijentima pružimo najbolji kvalitet i na postizanje uspeha na projektima, što je rezultat naše profesionalnosti. Glavne karakteristike našeg poslovanja su preciznost, pouzdanost, tačnost i brzina.

Geourb group koristi najnovije tehnologije. Posedujemo uređaje poslednje generacije, koji uz naše stručno osposobljeno osoblje, daju pouzdane podatke i mere.

Svaki projekat koji radimo je vrhunskog kvaliteta i strogo poštujemo ugovorene rokove. Obavljamo sva geodetska merenja u dogovorenom roku, potrebna za izradu tačnih i ažurnih geodetskih podloga u svrhu izrade studija izvodljivosti, planiranja, upravljanja, projektovanja i izgradnje.

Nudimo brz izlazak na teren i povoljne cene. Uz najmoderniju opremu kao i uspešan tim stručnjaka garantujemo vam kvalitet i brzinu u skladu sa Zakonskim propisima.

Pogledajte preporuke naših klijenata i pozovite nas za dodatne informacije.

 

011 244 5504

  • 7 godina ranije

  Veoma su strucni u svom radu i profesionalno pristupaju projektima.

  Dejan Nikolic