fbpx
ženske torbe

Da li su ženske torbe više od modnog detalja?

Zašto je ženama potrebno toliko torbi?

Jedan od neizostavnih modnih detalja za žene je torba. Svaka žena sigurno ima bar tri različite torbe u svom ormanu. Uz svaki stil i priliku treba uklopiti odgovarajuću tašnu. Torba je modni detalj koji se nosi i u zavisnosti od raspoloženja i u zavisnosti od prilike. Toliko je različitih vrsta ženskih torbi: torba preko ramena, pismo torba, velika torba, mala torba, ili ceger. Za svaku priliku postoji ona prava koja se mora uklopiti u stajling. Ipak, da li su ženske torbe zapravo više od modnog aksesoara u koji će se smestiti sve sitnice bez kojih se ne može?

Kratka istorija torbi

Istorija torbi datira u daleku prošlost. Iako je danas tašna pretežno ženski aksesoar, tašne su zapravo prvo nosili muškarci. Na Egipatskim hijeroglifima prikazani su muškarci koji nose male torbice oko struka. Najstarija ljudska mumija po imenu Eci, pronađen je na Alpima 1991. sa torbicom pored njega.

Tašna kao simbol emancipacije

Nakon Prvog Svetskog rata i jačanja ženske emancipacije, menjaju se i modni trendovi i tašna postaje simbol ženske nezavisnosti i samopouzdanja. Žene su sve više počele da izlaze same, putuju, nose ključeve od svojih stanova, novac, čekove i želele su to da pokažu celom svetu.

Tašna postaje pravi modni simbol i dobija kultni status od 1950 godine. Tada se pojavljuju i prve dizajnerske tašne kao što je čuvena Chanel 2.55. Prati je i Prada sa svojim unisex rancem 1980., a potom i slavna Birkin torba.

Tašna verovatno nikada neće “izaći iz mode” i uvek će biti važan deo, ne samo ženske garderobe, nego i života.

Znamo koliko je neraskidiva veza između žene i njene torbe, zbog toga na yellshops.com možete pronaći ženske torbe raznih brendova i proizvođača.

Ne morate da lutate po prodavnicama i tražite baš onu pravu, posetite prvi Shopping Center Online u Srbiji i pronađite baš onu tašnu po vašoj meri i ukusu.

subscriber

Ostavite odgovor