fbpx
Taho servis Vladislav Gencel-servis tahografa

Taho servis Taho-Gencel

Servis i ugradnja tahografa, kao i baždarenje tahografa su osnovne delatnosti Taho servisa Taho-Gencel. Nudimo i usluge skidanja, čuvanja i analize podataka sa memorijskih kartica vozača i digitalnih tahografa.

Servis i ugradnja tahografa – Taho servis Taho-Gencel

Taho servis Taho-Gencel nudi usluge :

Tahograf je merni instrument koji primarno služi za automatsko zapisivanje brzine i pređenog puta vozila, kao i vrste i trajanja aktivnosti vozača. Moderni tahografi mere vreme vožnje za svakog vozača, (dok je vozilo u pokretu), kao i vreme pauze i odmora.

Osnovni razlog za korišćenje tahografa je regulisanje vremena koje vozač provodi u vožnji kod prevoznih sredstava kao što su autobusi i kamioni. Neophodno je da vozači budu odmorni i naspavani, kako bi se izbegle nesreće koje nastaju kao posledica umora vozača.

Sistem tahografa se sastoji od:

 • jedinice za zapis;
 • glave tahografa (pisača);
 • jedinice za slanje.

Glava tahografa može biti analognog ili digitalnog tipa i po tome se i dele u dve osnovne grupe:

 • Analogni tahograf;
 • Digitalni tahograf.

Analogni tahograf

Kod analognih tahografa jedinica za zapis je u vidu voskom obloženog papira u obliku diska na koji pisaljka stalno beleži podatke. Analogni tahograf evidentira manji broj podataka. Najmanje mora da evidentira tri vrste podataka kao što su pređeni put i brzinu vozila, aktivnosti vozača i otvaranje kućišta u koje je umetnut tahografski listić.

Digitalni tahograf

Ova vrsta tahografa ima digitalne kartice sa mikročipovima sa fleš memorijom. Kartice čuvaju podatke u vidu .ddd datoteka i oni se mogu očitati u odgovarajućem softveru za analizu tahografa. Digitalni tahografi evidentiraju mnogo veći broj podataka.

Ova vrsta tahografa može da zabeleži pređeni put i brzinu vozila, identitet vozača kao i aktivnosti vozača. Takođe snima podatke o kontroli, kalibraciji i popravci tahografa, uključujući identifikaciju radionice, zatim događaje i greške. Ima još mnoge druge funkcije kao što su očitavanje podataka iz memorije, vađenje tahografskih kartica, kalibracija…

U Taho servisu Taho-Gencel dobićete sve savete o korišćenju tahografa, i svega što Vas zanima vezano za tahografe.

Pročitajte preporuke naših vernih klijenata i uverite se u našu stručnost.

Stefana Dečanskog 18, Novi Sad

  • 8 godina ranije

  Pouzdani, veoma dobro informisani sa aktuelnim zakonima i pravilnicima i spremni da izadju u susret i daju savete.

  Danijel Agemović

  • 7 godina ranije

  Na informativno pitanje telefonskim putem čovek lepo saslušao ljubazno odgovorio, posavetovao za svaku preporuku. U danasnje vreme nadmenih retko nailazim na tako fino vaspitanih, kulturnih, ljubaznih ljudi a da je pri tom i vrlo profesinalan. Ljubaznost za svahu pohvalu
  Hvala im od srca na izdvojenom vremenu da me saslišaju i pomoći tj odgovoru koji mi je veoma pomogao. Hvala

  Dragana Repic