fbpx
politerm-logo

Politerm

Politerm d.o.o. je porodična firma čija je osnovna grana poslovanja proizvodnja industrijske i mašinske plastike. Na tržištu Balkana i Evropske Unije jedan su od vodećih proizvođača industrijske plastike i opreme više od 30 godina.

Proizvodnja industrijske i mašinske plastike, proizvodi od plastike

Politerm proizvodnja datira od 1989. godine. Proizvodnja se odvijala u Hrvatskoj i Sloveniji pod komercijalnim nazivima Sipas i Koterm. Danas posluju u Srbiji, sa sedištem u Beogradu, pod komercijalnim nazivom Politerm d.o.o. Iako se promenilo mesto proizvodnje i sedište poslovanja, jedno je ostalo isto. Od samog početka poslovanja usredsređeni su na ispunjavanje svih potreba klijenta, kao i dostupnost proizvoda od plastike, vrhunskog kvaliteta. Neskromno se može reći da su proizvodnja, obrada i prodaja mašinske plastike, koja ima široku primenu u industriji, mesnoj industriji i ugostiteljstvu, nešto u čemu su među prvima na ovim prostorima.

Materijali od kog su izrađeni proizvodi su polietilen (PE), polipropilen (PP), poliamid (PA6) i poliacetal (POM). Obrada materijala vrši se u sopstvenom mašinskom parku opremljenom konvencinalnim i CNC strugovima, glodalicama, ruterima.

Asortiman proizvoda

Proizvodni asortiman čine proizvodi od plastike, i to:

  • poluproizvodi (šipke, ploče, cevi);
  • proizvodi za ugostiteljstvo (mesarski panjevi i pand stolovi, čekići i oklagije, pica i radne podloge, stalci za torte i pršut, kalupi za sireve, lodne, radna kolica);
  • proizvodi za industriju (kiselootporne centrifugalne pumpe i ventili, odsisne haube, kade i bubnjevi za galvanizaciju, centrifugalni ventilatori, klizni ležajevi, klizni profili, šine,vodilice, euro palete, gazišta, točkovi roleri, transportni valjci, perifleks spojke, elektrode za zavarivanje plastike);
  • mašinski elementi (zupčanici, puževi, remenice, lančanici, zvezde, klizni ležajevi), klizni profili, šine, vodilice, lajsne, palete, odbojne i perforirane ploče i ploče za oblaganje bunkera, točkovi, kotrljajući elementi);
  • proizvodi po zahtevu (oprema za punionice pića, zupčaste spojke, štanc ploče, prese za ceđenje masti i voća, izbijačice za voće itd).

Firma poseduje sertifikat SRPS ISO 9001:2015 za sve materijale. Za materijale koji se koriste u prehrani poseduju ateste – zadovoljen HACCP standard.

Pored toga, firma poseduje savremenu liniju kada je u pitanju proizvodnja PE i PP ploča. Kapacitet proizvodnje je 7-10 tona na dan. Mogućnost kreiranja povoljnih cena ka vama – bez posrednika. Pored toga, uvek možete računati na pomoć prilikom izbora i primene materijala, idejnih rešenja i samog projektovanja.

Zubni modeli za vežbe studenata

Ne smemo zaboraviti kutije za zubne tehničare, kao ni stomatološke modele za vežbe studenata (endodonciju), pošto su jedini proizvođači u ovom delu Evrope. Zubni modeli i endoblok su izrađeni od epoksi smole. Kao ispuna za kanale (i kruničnu pulpu) korišćen je meki vosak, koji dozvoljava prolazak endodontskim instrumentima. Sam položaj kanala u modelu, njegova dužina i prečnik u zubnim modelima nisu identični, već imaju male varijacije kao posledica simulacije realne situacije. Generalno prečnik kanala odgovara Kerr instrumentu 15, sa koničnošću 4%.

CNC mašinska obrada

Preduzeće Politerm poseduje sopstveni mašinski park tako da svim našim klijentima nudimo mogućnost obrade naših poluproizvoda na licu mesta, klasičnom ili CNC mašinskom obradom. Takođe, na Vaš zahtev možemo da modifikujemo bilo šta iz našeg proizvodnog programa, ali i da napravimo sasvim novi deo prilagođen specijalno Vašim potrebama. Ukoliko Vam je potrebna pomoć prilikom izbora adekvatnog materijala, ne brinite. Naše stručno i profesionalno osoblje pružiće Vam svu neophodnu pomoć prilikom izbora materijala, idejnog rešenja i projektovanja.

Novim proizvodnim pogonom smo stvorili mogućnost kreiranja povoljnih cena ka vama – bez posrednika. Do najpovoljnije cene, najbrže neposrednim kontaktom odgovornih lica menadžmenta. Naša vrata su vam otvorena.

Iza nas stoje uspešni projekti i saradnja potkovana referencama koje potvrđuju naš kvalitet.

Veselina Čajkanovića 13, Beograd