fbpx
confidenza_industrial_service_-_prodaja_kotrljajucih_lezajeva

Confidenza industrial service

Prodaja kotrljajućih ležajeva na jednom mestu. Preduzeće Confidenza industrial service se bavi prodajom kotrljajućih ležajeva. Poslujemo od 2002. godinea. Sarađujemo sa renomiranim proizvođačima kotrljajućih ležajeva, među kojima su: NTN, SKF, FAG, KOYO, NSK, IKO, EZO, TIMKEN, INA, RHP, NADELLA, ZKL, ZVL, FLT, MGM, GRZ.

Prodaja kotrljajućih ležajeva

U našoj ponudi se, pored ležajeva, nalaze i:

Kotrljajući ležajevi

Kotrljajući ležajevi, pre svega, predstavljaju mašinske elemente za pokretanje delova mašina. Njihova funkcija je da prenesu opterećenja sa pokretnih delova mašine na nepokretne delove. Koristimo ih za pokretanje veze sa kružnim kretanjem, ali i za pokretanje spojeva sa pravolinijskim ili zavojnim kretanjem. Kotrljajući ležajevi se sastoje iz prstenova ili kolutova koji su neposredno spojeni sa nepokretnim i pokretnim delovima mašina i iz loptica ili kotrljajućih tela koja se nalaze između njih.

Oblik kotrajućih ležajeva zavisi od njihove namene kao i sile koju treba da prenese ili pokrene. Kotrljajući ležajevi mogu biti:

  • radijalni ležajevi (predviđeni za sile upravne na osu rukavca);
  • aksijalni ležajevi (predviđene za aksijalne sile).

Oblici kotrljajućih tela mogu biti sferni, cilindrični, konični, iglični (cilindrični sa malim prečnikom u odnosu na dužinu), valjčani sa lučnom izvodnicom (bačvasti) i konični sa lučnom izvodnicom.

Ležajevi se dele na:

  • Kuglične,
  • Valjčane,
  • Iglične,
  • Konične,
  • Bačvaste i
  • Konično-bačvaste.

U zavisnosti od potrebe ležaja, oni imaju oznake po kojima se mogu razlikovati. Definišu se modifikacije konstrukcija, unutrašnji zazor i tolerancije, mazivo i zaštitna sredstva, kao i posebni zahtevi.

Svi kotrljajući ležajevi se podmazuju kako bi se smanjila otpornost kotrljanja i klizanja. Mazivo povećava dinamičku moć nošenja ležajeva, smanjuje koroziju i prodiranje stranih tela u ležaj. Osnovna maziva su masti, ulja, a u izuzetno teškim radnim uslovima i čvrsta maziva. Zaptivanje ležaja se vrši zaptivkama ili labirintima.

Prodaja kotrljajućih ležajeva poznatih brendova na jednom mestu, za više informacija možete nas kontaktirati. Pogledajte preporuke naših zadovoljnih klijenata.

Vojvode Stepe 323, Beograd