fbpx
Beogradsko dramsko pozorište – vise od 60 godina postojanja

Beogradsko dramsko pozorište

Beogradsko dramsko pozorište osnovano je daleke 1947. godine, pod imenom Gradsko pozorište, a prva predstava MLADOST OTACA, u režiji Petra S. Petrovića, po tekstu Borisa Gorbatova, odigrana je 20. februara 1948. godine.

Pozorište u Beogradu – Beogradsko dramsko pozorište.

Danas, BDP nastoji da omogući autorima i glumcima da na njegovim scenama razvijaju savremeni pozorišni repertoar. Uvećani broj produkcija i česta gostovanja omogućavaju da scenska izvođenja novih drama budu širokodostupna publici. Bilo je godina kada su izvođene samo dve predstave nedeljno; bilo je i pozorišnih sezona kada je Teatar izveo tek jednu jedinu premijeru. Danas, predstave se izvode na dve scene, sedam dana nedeljno, a ansambli redovno gostuju po Srbiji i u inostranstvu.

Beogradsko dramsko pozorište može ponuditi zakup prostora i kompletnu organizaciju Vaših događaja i koktela. Pored kompletne audio opreme, rasvete, BDP sadrži i veliki HD video bim, takođe je omogućeno i simultano prevođenje i ispisivanje titlova za potrebe prikazivanja na displeju.

Biletarnica Beogradskog dramskog pozorišta u sezoni radi dvokratno, a do karata možete doći online, naručivanjem na sajtu BDP-a.

BDP ima 2 moderne i tehnički opremljene scene: “Rade Marković” sa preko 300 mesta sa posebnim ulazom i mestina za osobe sa invaliditetom i Novu scenu sa preko 150 mesta; kompletno tehnički opremljenu.

Radno vreme biletarnice je od ponedeljka do petka od 10:00h do 14:00h.

Mileševska 64a, Beograd

  • 10 godina ranije

  Odlična predstava!!! Komedija koju obavezno treba pogledati. Aplauz!!!!!

  Dijana

  • 10 godina ranije

  PREDSTAVA JE VRH!!!!! Biković je CAR!!!

  Nikola

  • 10 godina ranije

  Predstava je fantastina. Od srca sam se smejala.

  Ankica Mitrović

  • 10 godina ranije

  Van svakih očekivanja. Osmeh na licu i smeh od početka do kraja.

  Gavrilović

  • 10 godina ranije

  Pravi spektakl! Za svaku pohvalu! Bravo!

  D Jovanović

  • 10 godina ranije

  Preporucujem predstavu Mesec u plamenu svima koji zele kvalitetan program i da saznaju nesto vise o zivotu nase slikarke Milene Pavlovic Barili. Sve cestitke.
  Verica Jovanovic ucesnik nagradne igre za letovanje.

  Verica Jovanovic

  • 10 godina ranije

  Svaka Vam cast kakve predstave imate na repertoaru, a da ne pominjem glumce. Stvarno sve pohvale.

  Jelena Filipovic

  • 10 godina ranije

  Sve najbolje o ovom pozoristu. Sjajan repertoar na obe scene. Vrlo kvalitetan glumacki sastav. Ljubazni sluzbenici, od prodaje karata do razvodnika. Save pohvale.

  Milan Jankovic

  • 10 godina ranije

  Izuzetne predstave, sjajan repertoar, glumci očekivano i bez otpora vode publiku u neki drugi svet, na daskama pozornice. Oduševljena sam. Mnogo smeha, divan ambijent, profesionalnost.
  Sve pohvale

  Ljubica

  • 9 godina ranije

  Ja sam Vaš stalni posetilac i pogledala sam tokom godina mnogo lepih predstava ali ona je SJAJNA za svaku preporuku da se pogleda velika glumačka ekipa!!!! Sad mi je jasno što sam jedva došla do karata !!!

  Ana Gavrilović