fbpx
 • Zatvoreno
 • IstaknutoPopularnoTop

Messer Tehnogas

Messer je vodeća kompanija u oblasti proizvodnje tehničkih, medicinskih i specijalnih gasova. Pored toga, kompanija proizvodi i opremu za gasove, kao i potrošni materijal za zavarivanje i sečenje. Kompanija je prisutna u više od 30 zemalja na pet kontinenata. Više od 11,000 zaposlenih širom sveta radi u skladu sa utvrđenim principima koji uključuju orijentaciju prema kupcu i zaposlenima, odgovorno ponašanje, korporativnu odgovornost, izvrsnost, poverenje i poštovanje.

Proizvodnja gasova, tehnički, medicinski i specijalni gasovi

Proizvodnja gasova

Kada su u pitanju tehnički gasovi, Messer Tehnogas AD je jedini proizvođač različitih vrsta gasova, kao što su:

 • Kiseonik;
 • Azot;
 • Azot-suboksid;
 • Argon;
 • Vodonik;
 • Helijum.

Kompanija upravlja najvećim proizvodnim postrojenjem ove vrste na Balkanu i najveći je izvoznik tehničkih gasova u Jugoistočnoj Evropi. Messerovo postrojenje za razlaganje vazduha u Smederevu je među najmodernijim postrojenjima u Evropi.

Korisnike snabdevaju ugljen-dioksidom, specijalnim gasovima (vodonikom i helijumom) iz njihovih proizvodnih pogona u Pančevu. Acetilen proizvode u Beogradu i Kraljevu, a punionice za tehničke i medicinske gasove nalaze se u nekoliko gradova u Srbiji. Nude snabdevanje gasovima putem cevovoda, snabdevanje tečnim gasovima u rezervoarima i gasove u bocama. Njihovi proizvodi nalaze primenu u svim oblastima industrije, medicine, u proizvodnji hrane, zaštiti životne sredine i nauci.

Ostale delatnosti

Messer Tehnogas AD poseduje sopstvenu projektantsku službu, montažerske timove, tehnički servis i flotu od preko 50 kamiona i kamion-cisterni, kojima garantuje kupcima tehničku i logističku podršku 24 časa/danu, 365 dana/godini. Kupcima mogu da ponude kompletan nivo usluga počev od idejnog rešenja, planiranja i proračuna, do montaže rezervoara i gasnih instalacija, kao i svih drugih radnji potrebnih za dobijanje neophodnih dozvola nadležnih organa vezanih za tehničke gasove.

Takođe, Messer Tehnogas ima mogućnost da vam ponudi čitav spektar opreme za zavarivanje i rezanje metala: od gasno-plamenih, preko plazmi za rezanje, pa do najnovije fiber-laser tehnologije.

U okviru kompanije Messer Tehnogas AD posluje jedinica firme Castolin Eutectic, kompanija koja se bavi antiabrazivnom zaštitom površina, reparaturom industrijskih postrojenja i proizvodnjom dodatnih materijala za zavarivanje/navarivanje svim postupcima. Deo kompanije Castolin Eutectic je i radionica Castolab Srbija, koja se bavi primenom materijala i postupaka reparature na teritoriji cele Srbije.

Pogledajte preporuke naših klijenata i kontaktirajte nas za dodatne informacije.

Banjički put 62, 11090 Beograd

 • Kvalitet
 • Usluga
 • Cena
Izaberi sliku