fbpx
Klesart – bengal granit

Klesart

Klesart je kamenorezačka radnja koja se bavi izradom svih vrsta nadgrobnih spomenika. Specijalnost su nam rukom rađeni i unikatni spomenici. Ono što nas izdvaja od ostalih su spomenici od peščara, odnosno izrada spomenika od belovodskog peščara. Nalazimo se kod beogradskog groblja Lešće.

Izrada spomenika, kamenorezačka radnja

Radnja Klesart se bavi mašinskom i ručnom obradom kamena i njegovim oblikovanjem.  Radnja je članica udruženja kamenoresci Beograda.

Neke od naših delatnosti su izrada umetničkih slika na spomenicima, odnosno izrada portreta na spomenicima, ikona i ornamenata u vidu crteža (tehnikom „grebanja“)  ili plitkog reljefa, izrada grebanih slika i izrada fotografija na keramici (foto keramika).

Osim navedenog, u mogućnosti smo da izvršimo i klesanje ornamenata i slova uz upotrebu fonta po vašoj želji ili postavljanje umetničke slike na već postavljeni spomenik.

Nadgrobni spomenici

Nadgrobni spomenici se izrađuju po vašoj ili našoj skici a napravljenoj prema vašim željama. Radimo nadgrobne spomenike svih tipova i modela, od svih vrsta kamena dostupnih na teritoriji Srbije.

Ono po čemu se razlikujemo od ostalih je što posebnu pažnju posvećujemo vraćanju tradiciji pod sloganom: Srpski kamen – srpska tradicija.

Ovim sloganom se kamenorezačka radnja Klesart vodi već duži niz godina u želji da se kamenorezačkoj delatnosti i izradi nadgrobnih spomenika vrati tradicija, umetnost; a pre svega upotreba domaćeg („prirodnog“) kamena kao što su: belovodski peščar, krečnjak, struganički, studenički kamen. Bazirano na ovoj ideji, sa osvrtom na umetnost, trudimo se da svaki spomenik nosi neki lični pečat.

Osim izrade spomenika, bavimo se popravkom spomenika, odnosno restauracijom i nadogradnjom postojećih nadgrobnih spomenika.

Želimo da vam predstavimo i ikone rađene na kamenu peščaru, posebnom tehnikom. Takođe smo veoma ponosni na izradu ornamenata. Svi su rađeni ručno, i izabrani sa posebnom pažnjom u skladu sa predmetom na kojem se nalaze.

Pogledajte naše radove i pozitivne preporuke naših kupaca. Pozovite nas za sve dodatne informacije.

Slanački put 135, Beograd

  • 9 godina ranije

  Đorđe Dragaš je pouzdan, odgovoran i profesionalan. Očigledno je da voli svoj posao, i zato ga radi izvrsno. Komunicira s poštovanjem, lak za dogovor i vrlo precizan po pitanju rokova. Iznad svega, Đorđe je dobar čovek, koji nam je svojim savetima olakšao donošenje odluka kojima se niko ne raduje. Imali smo sreće da smo ga pronašli.

  Đuro Kojić

  • 9 godina ranije

  Sve pohvale za Djordja Dragasa i njegov rad, iskrene savete,.. Spomenik koji je odradio od pescara je jedinstven, umetnicko delo na groblju.

  Svakom bih savetovala da poslusaju i uzmu u obzir savete i predloge koje ce dobiti u Klesartu.

  Žaklina

  • 6 meseci ranije

  Jako lepo radi majstor, svaka čast. Ima mnogo živaca za ovo klesanje koje nije baš lako hvala