fbpx

Vanas

Građevinski materijal, veleprodaja i maloprodaja, prodaja opekarskih proizvoda. Uspešna saradnja sa građevinskim firmama i firmama za završne radove u građevinarstvu. Firme snabdevamo svim potrebnim materijalima za izgradnju i to od temelja do krova.

Građevinski materijal, prodaja opekarskih proizvoda – Vanas.

Preduzeće  je osnovano 1992. godine. Sadašnji vlasnik Dragomir Šotra je preuzeo preduzeće 1994. godine i tada počinje nagli razvoj Vanas d.o.o. Naš asortiman roba broji preko 400 pozicija.

Posebna pažnja je poklonjena sistemu suve gradnje koju proizvodi Knauf iz Vajsenbaha, Austrija. Vanas je prvi i ovlašćeni uvoznik i distributer proizvoda Knauf za domaće tržište, sa godišnjim prometom građevinskog materijala od preko 1,0 miliona EUR.

Takođe, veliki deo prometa odnosi se na promet materijalima za izolaciju objekata. U našoj ponudi se nalaze stirodur i stiropor. Materijali za termoizolacije i fasade. Prodaja opekarskih proizvoda (opeka, cigla) i krovni pokrivači (crep).

Inostrani dobavljači

Ponuda preduzeća sadrži kvalitetni građevinski materijal, odnosno uvoznu robu, kao što su:

 • Već pomenuti sistem Knauf;
 • SaintGobein ISOVER, (mineralna staklena vuna, kamena vuna, stirodur i dr.);
 • Basf, Austrotherm (stiropor);
 • Onduline i Tegola (krovni pokrivači), gipsane ploče;
 • Velux (krovni prozori);
 • Armstrong (spušteni plafoni), armaturna mreža, betonsko gvožđe, rezana građa (daske, letve, grede, fert gredice i štafne), sigurnosna vrata, građevinska folija, krovne folije, pvc folije… i mnoge druge robe.

Sa pomenutim inostranim dobavljačima preduzeće ima dugoročne i godišnje aranžmane koji obezbeđuju povoljne uslove kupoprodaje i stabilno snabdevanje građevinskog materijala.

Domaći proizvođači

Ne manje značajni su i godišnji ugovori sa velikim domaćim proizvođačima, kod kojih preduzeće ima najpovoljniji tretman. Zbog ugovora sa domaćim proizvođačima je i ponuda domaćih roba po asortimanu, količini i uslovima prodaje na prvom mestu na domaćem tržištu.

Potvrda dobre pozicije na tržištu je činjenica da je preduzeće svojom ponudom zadovoljilo uslove izvođača. Isporuka građevinskog materijala za izgradnju značajnih reprezentativnih objekata, kao što su tržni centri Mercator i Vero, veliki broj ugostiteljskih objekata, poslovnih prostora i stambenih zgrada u Beogradu.

Pogledajte preporuke zadovoljnih mušterija, koje su koristile naš građevinski materijal.

Put za Ovču 77, Beograd

  • 11 godina ranije

  Oni su super, ja sam samo poručio telefonom i poslao specifikaciju emailom, sve su dovezli bez da sam jurio bilo gde. Besplatno su dovezli i bili su daleko povoljniji sa cenom od drugih. Hvala.

  Žarko