fbpx
stres

Da li aparat za pritisak može da otkloni stres?

Kako se jedan Beograđanin bori protiv stresa?

Jedno od najčešćih rečenica koje danas možemo čuti jeste: “Pod stresom sam”. Čini se da sve može da bude uzrok stresa, od bučnog komšije, gužve u saobraćaju, nadređenog na poslu, ili prenosa fudbalske utakmice. U nastavku vam prenosimo kako je jedan Beograđanin odlučio da porazi stres.

Da li aparat za pritisak može da otkloni stres?

Jedan naš stariji sugrađanin sa Novog Beograda je želeo da reši problem sa stresom tako što je kupio aparat za pritisak koji bi nosio svuda sa sobom. Ujutru kada ustane, izmeri pritisak. Sve bude relativno u redu, iako pritisak ne bude baš 120/80. Aparat stavlja u torbu i kreće na posao. Prva opasnost se nalazi čim zakorači na ulicu. Ukoliko krene svojim Fićom, gužva u saobraćaju već kod Brankovog mosta. Ukoliko krene autobusom, čekanje, guranje, nepodnošljivi ljudi. Odlučio je da napravi test. Jedan dan će ići automobilom, drugi dan autobusom i tako desetak radnih dana. Gde mu aparat za pritisak pokaže gore rezultate, taj će prevoz izbegavati. Rezultat je bio pomalo neočekivan. Pritisak mu se svakako podigne, kojim god prevozom da ide. Jer, gužva je svakako tu, jedan dan je tu štrajk taksista, drugi dan dolazi neki zvaničnik, treći dan se neka ulica zatvorila.

Uspešna borba?

Ipak, sa nekim drugim stresnim događajima je bilo lakše. Prenos derbija Crvena Zvezda – Partizan nije gledao, samo bi sačekao da pogleda rezultat. Posle bi pogledao snimak utakmice i uživao bez previše stresa, posebno ako je njegov klub pobedio (nećemo ovde reći koji). Vesti je prestao da gleda, eventualno bi pogledao Kulturni dnevnik na RTS-u. Aparat za pritisak je počeo da daje povoljne rezultate. Naravno, neke stvari može da isključi ili da izabere da u njima ne učestvuje. Za situacije na koje nije mogao u potpunosti da utiče, morao je da bude pažljiviji. Jer, gornji pritisak se lako popne do 150.

Da biste uklonili stres, morate da preduzmete ozbiljne korake u rešavanju ovog problema i otklanjanju uzroka koji dovode do njega. Iako nije dovoljno, aparat za merenje pritiska zaista može da bude jedan od prvih alata u borbi protiv stresa, kao što je to slučaj sa našim komšijom. Naš predlog je da poručite aparat za pritisak na Yellshops Shopping Center Online. Online kupovina će vas isto sačuvati dodatnog stresa. Nema odlaska u prodavnicu, čekanja na informacije, a aparat će doći na vašu adresu.

subscriber

Ostavite odgovor